Звонко Станојкоски е победник на турнирот во забрзан шах во Скопје

Прилепчанецот Звонко Станојкоски е победник на традиционалниот турнир во забрзан шах „Отворено првенство на Скопје“. Станојоски освои 7 поени во 9 меча, но пехарот му припадна на Звонко Станојоски.

Второто место му припадна на Дејан Стојановски, а трет заврши Дејан Динев. Најдобра шахистка е Моника Стојковска, а најдобар млад шахист е Филип Михов.

На турнирот учествуваат 130 шахисти од повеќе клубови од целата наша земја.