Одржано Отвореното шаховско првенство на град Скопје за млади

Во Организација на Шаховскиот сојуз на град Скопје потпомогнати од Шаховската федерација на Македонија и ПСУ „Јахја Кемал“, изминатите два дена се одржа турнирите во шах до осум, до десет и до дванаесет години со стандардно темпо за размислување.

Најдобри млади шахисти станаа:

До осум години:
1. Лука Симоновски
2. Матеј Диванисов 
3. Марко Стојановиќ 

До десет години:
1. Даниел Камнар
2. Павел Крстевски 
3. Никола Петровски 

До дванаесет години:
1. Кирил Николовски
2. Александар Спасов
3. Либерт Муча

Главен судија на турнирот беше Сашко Лакински.