ВИДЕО: „Save Ukraine“ и знаме со боите на виножитото – прв прекинат меч во Катар!

За првпат на Светското првенство во Катар натпревар беше прекинат поради влегување на навивачи на терен.

Тоа се случи на натпреварот помеѓу Португалија и Уругвај, во 51. минута, кога в терен втрча млад човек со знаме со боите на виножитото и со маичка на која пишуваше „Save Ukraina“ и „Respect for iranian woman“.

Oбезбедувањето брзо реагираше и го отстрани од теренот, по што натпреварот продолжи.
 

Состави

Фернандо Сантос

4-3-3

    Диего Алонсо

    3-5-2