ВИДЕО: Мостар обоен во црвено, спектакуларна прослава на навивачите на Вележ

Вележ

Навивачите на Вележ приредија спектакуларна атмосфера за време на 100-годишнината од своето постоење. 

Великанот на босанскиот фудбал прослави јубилеј на начин кој ја одушеви фудбалска Европa.

По повод роденденот на мостарскиот клуб вечерва ќе се одржи прослава на плоштадот Мусала. Се очекуваат слични сцени како и вчера, според најавите на тамошните медиуми.