Лозница следниот викенд во Скопје, Вардар дебитира во регионалната боксерска лига

Со учество на осум екипи од просторите на поранешна Југославија, вклучувајќи го и македонскиот претставник Вардар, следната недела официјално стартува регионалната лига во бокс.

Покрај скопски Вардар, учесници се и екипите на белградска Црвена Звезда, и Лозница (Србија), Подгорица (Црна Гора), Марибор (Словенија), Витезови Загреб (Хрватска), како и Радник Бијелина и Железничар (Босна и Херцеговина).

Прво коло:
Група А: 

Вардар – Лозница (27 мај)
Железничар – Подгорица (28 мај)

Група Б: 
Витезови Загреб – Радник Бијелина (5 јуни)
Црвена Звезда – Марибор (29 мај)